Όλα για την Αναπαραγωγή Betta

Μια από της φοβερες εμπειρίες στο χόμπι μας είναι να παρακολουθήσετε στιγμές αναπαραγωγής των Μονομάχων και να μεγαλώσετε τα νεογέννητα ψαράκια μέχρι που να φτάσουν το κανονικό τους μέγεθος. Το μυστήριο μιας νέας ζωής είναι πραγματικά αξέχαστο.

Τα Betta είναι σχετικά εύκολα στην αναπαραγωγή τους και αξίζει κάποια στιγμή να δοκιμάσετε έστω και μια φορα για να ζήσετε αυτή τη εμπειρία. Η αναπαραγωγή τους θα απαιτήσει από εσάς αρκετή ενασχόληση, συχνές αλλαγές νερού, αναπαραγωγή ζωντανής τροφής, συχνό τάισμα, θερμοστάτες σε κάθε δοχείο με μικρά, πολλά ενυδρεία σε περίπτωση μεγάλης γέννας και λίγο αργότερα πολλά ξεχωριστά δοχεία για διαχωρισμό αρσενικών και επιθετικών απογόνων. Δεν θα μπορείτε να φύγετε διακοπές για ένα τρίμερο αφήνοντας τα ψαράκια στην τύχη τους.

Επίσης πρέπει να σκεφτείτε τι θα τα κάνετε τα πολλά ψαράκια όταν θα μεγαλώσουν? Συνήθως στην ηλικία 3-4 μηνών τα αρσενικά γίνονται επιθετικά και θα πρέπει να αρχίσετε την διαδικασία Jarring. Σκεφτείτε ποσα μεμονωμένα ενυδρεία θα μπορείτε να κρατήσετε? Τα θηλυκά μπορούν να μπούν όλα μαζί σε ένα μεγάλο ενυδρείο. Όμως έχετε υπόψιν ότι μια γεννα μονομάχου μπορεί να φτάσει έως και 500-600 ψαράκια. Συνήθως μια κανονική γεννα βγάζει 150-350 ψαράκια (όχι αυγά, αυγά είναι συνήθως αρκετά περισσότερα).

Αν είστε αποφασισμένος να δοκιμάσετε την αναπαραγωγή μονομάχων τότε μην διστάζετε, βουτήξτε με το κεφάλι στο διάβασμα και σωστή προετοιμασία. Και καλή επιτυχία!!!

Ενότητα υπό κατασκευή

pair

Επιλογή ζευγαριού

Επιλογή ζευγαριού Έχετε αποφασίσει λοιπόν να ζήσετε την εμπειρία της αναπαραγωγής των Μονομάχων. Είστε έτοιμοι να μεγαλώσετε 100-500 μικρά ψαράκια και να βουτήξετε με το

Διαβαστε περισσοτερα
Μερικές φωτογραφίες από της στιγμές αναπαραγωγής των Μονομάχων

Ξέρετε ότι

μια γεννα μονομάχου μπορεί να φτάσει έως και 500-600 ψαράκια.

Αυγά

Συνήθως μια κανονική γεννα βγάζει 150-350 ψαράκια (όχι αυγά, αυγά είναι συνήθως αρκετά περισσότερα).
Διαβάστε περισσότερα

Ξέρετε ότι

όταν τα θηλυκά είναι έτοιμα για αναπαραγωγή εμφανίζουν κάθετες γραμμές στο σώμα τους

Γραμμές

Συνήθως οι γραμμές αυτές εμφανίζονται σε 5-10 δευτερόλεπτα μετά που το θηλυκό βλέπει έναν αρσενικό κοντά, επίσης συχνά υπάρχουν σε μόνιμη φάση.
Διαβάστε περισσότερα

Ξέρετε ότι

Τα θηλυκά μπορούν να κάνουν φωλια από φυσαλίδες όπως και τα αρσενικά.

Θηλυκά

Όταν τα θηλυκά είναι έτοιμα και γεμάτα αυγά αλλα δεν έχουν πρόσβαση σε αρσενικό μπορούν να χτίσουν την μικρή φωλια, να γεννήσουν τζούφια αυγά και να τα τοποθετήσουν μέσα στην φωλια μονα τους.
Διαβάστε περισσότερα

Ξέρετε ότι

Αν ο μονομάχος σας έχτισε μια φωλια αυτό σημαίνει ότι είναι υγιής και ευχαριστημένος με τις συνθήκες

Φωλιά

Τα άρρωστα ψαρια δεν κάνουν φωλιές. Οι μονομάχοι δεν χτίζουν φωλια στο βρώμικο νερό γεμάτο αμμονία. Αναπαραγωγή σημαίνει χάσιμο ενέργειας. Άρα το ψάρι νιώθει δυνατό και ικανό.
Διαβάστε περισσότερα

Ξέρετε ότι

Το πετυχημένο ζευγάρωμα με πολλά αυγά και μηδενική απώλεια γίνετε μονο στην ειδική γυάλα-γεννήστρα.

Γεννήστρα

Μην ζευγαρώνετε τους μονομάχους σε κανονικό ενυδρείο. Φτιάξτε μια γεννήστρα χωρίς υπόστρωμα και φίλτρο, ασφαλές για τα αυγά και το θηλυκό.
Διαβάστε περισσότερα